(H)EERLIJKE ZUIVEL

Oog voor dier, natuur en mens met Duurzame Weidezuivel

De lekkerste zuivel maken is één, als familie – en als team – willen we ons steentje bijdragen aan een groene toekomst. Dit begint al bij de bron: de melk. De boeren vinden net als wij goede zorg voor de natuur en hun koeien belangrijk en daarom werken ze aan Duurzame Weidezuivel. Benieuwd wat Duurzame Weidezuivel precies inhoudt? Lees dan snel verder.

Tevreden koeien

Een goed toetje begint met goede melk en tevreden koeien. Hoe ze daarvoor zorgen? Goede melk begint bij het voer, dus goed gras van een goede bodem. Het Groene Hart met zijn vruchtbare klei- en veengrond, waar de koeien grazen, staat bekend om zijn kwalitatieve zuivel. Zo wordt er van oudsher ook veel lekkere boerenkaas gemaakt in deze streek.

Lekker veel buiten

Er is ook volop aandacht voor het welzijn van de koeien. Ze zijn minstens 130 dagen per jaar 8 uur per dag buiten. In de praktijk is het vaak veel langer, maar ook in hele natte jaren willen we aan deze norm kunnen voldoen. Daarnaast werken de boeren voor het koewelzijn al een aantal jaren met het Koe-Kompas.

Voldoende leefruimte

In het Koe-Kompas staan alle zaken die belangrijk zijn voor een koe. Zo gaat het om de gezondheid van de koe en minimaal gebruik van antibiotica, maar ook om voldoende leefruimte en goed voer. Twee keer per jaar komt een speciaal opgeleide dierenarts bij de boer langs om alle thema’s van het Koe-Kompas te beoordelen. Alle boeren die aan ons leveren scoren bovengemiddeld en daar zijn we trots op. We zijn blij dat onze yoghurt van Duurzame weidezuivel gemaakt wordt.